Fa'aletonu masani o valve seti afi tiso

Fa'aaogāina suau'u o afi tiso

Tiso afi afi o se masini eletise e ave le tiso e fai ma suauʻu ma le tiso e avea ma faʻaulu e faʻaulu ai le afi e faʻaosoina ai le eletise.O le afi tiso e fa'aliliuina le malosi o le vevela na tu'uina mai e le fa'afu o le tiso i le malosi fa'aola, ona fa'aliliuina lea i le eletise e se afi afi!Ae ui i lea, o sina malosi e leiloa i suiga taitasi!O le malosi fa'aliliuina e masani lava na'o se vaega o le malosi atoa na tu'uina mai e ala i le fa'amumu, ma o lona pasene e ta'ua o le malosi o le vevela o le afi tiso.

talafou2
talafou2(1)

Mo fa'amoemoega fa'atino, o le tele o fale gaosi afi tiso e fa'aogaina le G/kw.h, o lona uiga e fia kalama o suau'u e fa'aaoga ile kilowatt itula.Afai e te faaliliuina lenei iunite i lita, o le a vave ona e iloa pe fia lita o le suauu e te faʻaaogaina, ma o le a le tele e te faʻaaluina i le itula.O lo'o iai fo'i tagata gaosi oloa e ta'u sa'o atu i le L/H, o le uiga lena o le fia lita o le fa'aaogaina o le suau'u i le itula.

Fa'aletonu masani o valve seti afi tiso

1. La'ei o le fa'afeso'ota'i alavai
(1) O le pefu po'o le fa'afu o mea eleelea i totonu o le ea o lo'o fa'aulu pe nofo i le va o mea fa'afeso'ota'i;
(2) I le faagasologa o galuega a le afi afi tiso, o le valve o le a tatalaina ma tapunia pea.Ona o le aʻafiaga ma tuʻituʻi o le valve ma le nofoa valve, o le a faʻapipiʻiina ma faʻalauteleina le galuega galue;
(3) O le lautele o le valve intake e sili atu.Deformation e tupu i lalo o le gaioiga o le mamafa o le kesi;
(4) O le mafiafia o le pito o le valve e faʻaitiitia pe a uma ona faʻamalama;
(5) E a'afia le alavai fa'avevela i le kasa vevela maualuga, e mafua ai ona pala le foliga galue, ma aliali mai ai ma'i ma pa'u.

2. O le ulu o le alatoto ua fa'alavelave ona ofuina.O le auga o le valve e oloina i taimi uma i totonu o le valve guide, lea e faateleina ai le va tutusa, ma o le fa'afefe i totonu o le paipa e mafua ai le ofuina o le ulu o le valve.

3. O le ofuina ma le punou o le faʻaogaina o le valve stem e mafua mai i le mamafa o le kesi i totonu o le cylinder ma le aʻafiaga o le cam i luga o le valve e ala i le tapet.O fa'aletonu uma nei: e mafai ona fa'atupu ai le tapuni ma le fa'asuava'i ma ta'a ai le ea.

talafou3

Fa'aleleia i vaiaso ta'itasi afi afi tiso

1. Toe fai su'esu'ega i aso ta'itasi o afi afi tiso Vasega A.
2. Siaki le faamama o le ea, faʻamama pe sui le elemene faʻamamaina o le ea.
3. Fa'amama le vai po'o le palapala mai le tane suau'u ma le faamama suauu.
4. Siaki le faamama vai.
5. Siaki le maa amata.
6. Amata le afi afi diesel ma siaki pe afaina.
7. Fa'aaogā se fana ea ma vai mama e fa'amama ai apa fa'amalie pito i luma ma tua o le fa'aalili.


Taimi meli: Iul-05-2022